Thursday, December 23, 2004

Masak apa tu, cik abang oi!


Hari yang bersejarah, July 10,2003, Faris masuk dapur cuba masak makan malam buat pertama kali. Sebab itu, kena ambil gambar.

Masakkannya sudah siap. Dia kelihatan puas hati and gembira.

Mari lihat apa yang tersedia di atas meja..

Sop adalah wajib. Tak ada sop tak sah. Ini dinamakan, Watercress Chicken soup. Sayur Watercres ada banyak hasiat dan bagus untuk wanita. Ianya is a good source of folic acid, satu daripada vitamin B and ianya menolong to "keep our reproductive system in working order.

Faris kepengin nak makam cendawan campuran. Dia ambil resipe dari Papa. Boleh tahan lah.. sedap. Orang melayu mana suka sangat makan cendawan-cendawan yang aneh-aneh.. Orang -orang Cina kata "Kalau nak hidup lama makan lah cendawan ..Oriental Mushrooms are renowned for improving immunity and associated with longevity in Asian culture"
Ini adalah CT punya original resipe. Ayam di microwaved dalam perbagai sauce hitam,sauce tiram, chilli sauce, kicap manis, kicap masin, kicap pecat,kicap tak pecat.. semua masuk.. yummy! Try lah.. sedap!

Selepas ini, Faris tak masak lagi. Instant noodle pun dia tak pernah masak. Rasa-rasa buat air milo panas pun dia tak pernah. Macam bapak CT lah dulu-dulu.. semuanya nak kena disiapkan.. hmmmm. Macam orang tua-tua gitu. Tapi tidak mengapa.. sayang dia ape.. Apa U nak, cakap aje.. CT siapkan. Tapi kalau CT sakit, tolong masak untuk CT, ok?

2 Comments:

Blogger Fd said...

"kicap pecat,kicap tak pecat.. "

bila masa kicap kena pecat?? pekat i tahu lah.. heheheheh.. cute lah u. so funny.

masak pakai microwave paling senang. heehhehe

December 27, 2004 at 2:50 AM  
Blogger ViXen said...

hahaha... "k" ="c" (phonetic) hahahahaha

December 28, 2004 at 9:21 AM  

Post a Comment

<< Home